Aproximativ 40 de voluntari activi ai Asociaţiei de tineret Ecou” din Sfântu Gheorghe vor pleca într-o excursie tematică culturală de două zile, la începutul lunii februarie.

Excursia, organizată de  Asociaţia de tineret „Ecou” şi Centrul de cultură Arcuş, va duce voluntarii prin patru oraşe importante din ţară şi din Ungaria. Voluntarii vor avea ocazia să viziteze un muzeu din Cluj, oraşul Oradea şi expoziţia de renume mondial din Budapesta, în care sunt expuse picturi ale lui Rembrand, alături de lucrări ale  altor pictori olandezi. Potrivit coordonatorului de proiecte din cadrul Asociaţiei „Ecou”, Mădălin Guruianu, la întoarcere, pe data de 8 februarie, autocarul va opri în Veszprem, la monumentul ridicat în memoria fostului handbalist Marian Cozma, ucis în urmă cu aproape 5 ani.

„În perioada 6-8 februarie vom merge într-o excursie tematică culturală în Cluj, Oradea, Budapesta şi Veszprem. Vom vizita muzeul din Cluj, vom vizita Oradea, în Budapesta avem o expoziţie de renume mondial – Rembrandt şi alţi pictori olandezi. Ne întorcem prin Veszprem, în data de 8 februarie, pentru că vrem să ne oprim la monumentul ridicat în memoria lui Marian Cozma. După cum bine ştiţi, suntem şi oraş înfrăţit cu Veszprem, şi, în fiecare an am încercat să îl comemorăm la Sfântu Gheorghe, iar anul acesta s-a lipit bine de excursia noastră şi vom merge chiar la monument”, a declarat Mădălin Guruianu.

Cei aproximativ 40 de voluntari sunt elevi de la Liceul de Artă, de la Liceul „Mikes Kelemen” şi de la Colegiul Naţional „MihaiViteazul”. „Vrem să îi premiem pe cei mai buni dintre voluntarii cu care am lucrat anul trecut.  Am vrea să fie gratuit, dar vom vedea”, a mai spus Guruianu.

În acelaşi context, coordonatorul de proiecte a amintit de planurile realizate în colaborarea celor  două entități- Asociaţia de tineret „Ecou” şi Centrul de cultură Arcuş-, cu ocazia zilelor culturale române şi maghiare sărbătorite pe 15, respectiv 22 ianuarie. Potrivit informaţiilor oferite de Mădăliun Guruianu, „vor fi sărbătorite într-un mod mai aparte, cu nişte lansări de carte ale unor autori locali, bineînţeles, un român şi un maghiar.”

. .

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail