Asociaţia „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului organizează vineri, 19 decembrie a.c., la Casa de Cultură din oraş, ediţia a II –a a spectacolului caritabil de Crăciun, numit în acest an „Bucuriile Crăciunului”. Evenimentul este programat să înceapă la ora 17. Alături de „Reuniunea Femeilor Ortodoxe”, parteneri în organizarea spectacolului sunt Primăria din Întorsura Buzăului, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” şi Casa de Cultură Întorsura Buzăului.

Esenţa spectacolului caritabil va fi distribuirea de bunuri şi alimente către 20 de familii defavorizate din zona Buzaielor. În plus, organizatorii au pregătit 180 de pachete pentru copiii care vor urca pe scena Casei de Cultură în cadrul programului artistic.

Peste 600 de gogoşi, dar şi ceai şi suc, vor fi împărţite publicului care va fi prezent la eveniment.

11 formaţii pe scena Casei de Cultură

În cadrul evenimentului caritabil se va organiza şi un spectacol de colinde. 11 formaţii vor colinda pe scena Casei de Cultură. Din program vor face parte colindători de la toate şcolile din Întorsura Buzăului, respectiv „Mihail Sadoveanu”, „Mircea Eliade” şi „Nicolae Bălcescu, dar şi de la şcoala din Bobocea şi de la şcoala din Sita Buzăului. Grupul vocal „Pădurenii” din Barcani, Ioan Brie Tohănean, ansamblul de dansuri populare al Casei de Cultură şi Corul Bisericii din Întorsura Buzăului – „Tricolorul”,  vor completa programul artistic de vineri.

Asociaţia „Reuniunea Femeilor Ortodoxe”

Asociaţia „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului s-a înfiinţat în anul 2011.  Maria Popica, preşedintele Asociaţiei, a precizat, într-un interviu anterior, că obiectivele pe care „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” şi le propune prin intermediul activităţilor sale sunt: „să fim aproape de oameni, să îi ajutăm pe cei sărmani, în special pe familiile cu copii mulţi, bătrânii singuri şi bolnavi, să sprijinim cazurile medicale deosebite. De fiecare dată când vin sărbătorile creştine, de Naşterea Domnului, de Înviere, suntem aproape de oameni şi vrem să îi bucurăm, să îi facem să simtă bucuria Crăciunului şi a Învierii.”

Prima ediţie a evenimentului caritabil de Crăciun, organizat de „Reuniunea Femeilor Ortodoxe”, a avut loc în 20 decembrie 2013 şi s-a numit „Ajută-l pe cel de lângă tine”.

 

Iulia Drăghici – Taraş . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail