În cadrul Săptămânii Educaţiei Globale care s-a desfăşurat în perioada 17 – 21 noiembrie, . . elevii din toată ţara au gândit, elaborat şi participat la diferite activităţi cu tema „Securitatea alimentaţiei”. În Sfântu Gheorghe, două clase din ciclul primar al Liceului de Arte „Plugor Sándor” au ales să facă ceva deosebit, cu o încărcătură morală şi spirituală foarte mare.

Astfel, pe lângă dezbaterile, prezentările, discuţiile, concursurile la care cei mici, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Neagu Nicoleta şi Salamon Márta, au urmat –„Drumul pâinii”, activitate care a avut loc la Brutăria „Diószegi” din Sfântu Gheorghe.

Aici, cei mici au putut urmări îndeaproape fazele prin care o pâine ajunge pe masa noastră, încă din stadiul de materie primă. Cu ocazia aceasta elevii au intrat în tainele coacerii pâinii, alături de brutarii pricepuţi.

„În acest an şcolar tema acestei acţiuni a fost „Securitatea alimentaţiei”. (…) Astfel de acţiuni s-au organizat şi la Liceul de Arte „Plugor Sándor”, unde elevii din ciclul primar au atras atenţia celor mici asupra importanţei unei alimentaţii variate şi sănătoase. Elevii claselor a III-a A şi a IV-a A au aflat informaţii interesante şi diverse despre ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă”, a declarat doamna  Salamon Márta.

Vineri, ultima zi a activităţii, dar şi cea mai importantă zi din punct de vedere civic, s-a desfăşurat sub semnul „Dar din suflet”. Elevii celor două clase au pregătit salată de fructe în cantitate apreciabilă. După degustarea acesteia, împreună cu cei doi învăţători, elevii s-au deplasat la azilul de noapte din municipiu, oferind această salată de fructe celor care îşi petrec noaptea în incinta clădirii. Întrucât ora la care elevii au mers la adăpost nu a coincis cu ora la care oamenii nevoiaşi pot să se cazeze, salata de fructe a fost înmânată administratorului adăpostului. Cu ocazia vizitei şcolarii şi-au manifestat curiozitatea adresând întrebări doamnei care a primit cadoul.

„Ei au plecat cu speranţa că darul lor le-a oferit o rază de bucurie oamenilor care îşi petrec nopţile în această clădire”, a mai spus doamna învăţător  Salamon Márta.

M.D.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail