Elevii claselor a VIII-a susțin săptămâna aceasta simularea probelor de Evaluare Națională, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna. Simularea primei probe – de limba și literatura română- va începe mâine, 25 noiembrie (a.c.). . .

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna organizează săptămâna aceasta, în perioada 25-27 noiembrie (a.c.) simularea judeţeană Evaluării Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a. Potrivit unui comunicat de presă postat vineri pe site-ul ISJ Covasna, marți, 25 noiembrie (a.c.) se va desfăşura simularea la limba și literatura română, miercuri, în 26 noiembrie, la limba și literatura maghiară și joi, 27 noiembrie, la matematică.

Conform aceleiași surse,  la simularea județeană vor participa 2.075 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, din care 608 la secția română, respectiv 1.467 la secție maghiară.

 Simularea celor trei probe va începe în zilele menționate, la ora 12.00, și se va desfășura în fiecare unitate de învățământ cu clase de a VIII-a, pe parcursul a două ore.

„Simularea este coordonată, la nivelul unității de învățământ, de către o comisie de examen numită prin decizie internă, al cărei președinte este directorul unității de învățământ. Pentru buna desfășurare a probelor, directorul unității de învățământ va aproba un program special care să asigure participarea tuturor elevilor de clasele a VIII-a, fără a afecta derularea orelor de curs la celelalte clase”, se arată pe site-ul ISJ Covasna, www.isj.educv.ro. Potrivit aceleiași surse, subiectele vor fi elaborate de către inspectorii de specialitate, iar notele obținute la simularea Evaluării Naționale vor fi trecute în catalog la rubrica note, dar nu pot reprezenta notă de lucrare semestrială.

„Rezultatele obținute de către elevi la probele de simulare vor fi analizate la nivelul unității școlare de către comisia metodică de specialitate și vor fi prezentate în cadrul unei ședințe a consiliului profesoral”, se arată în comunicatul de presă al ISJ Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail