Pe data de 19 noiembrie,  începând cu ora 18:00,  la Sala Cinematografului din  Târgu Secuiesc vom avea cu toţii deosebita plăcere să îl cunoaştem pe Maestrul Dan  Puric în cadrul conferinţei „Suflet românesc”, unde va avea loc prezentarea cărţii „Suflet  românesc” precum şi o sesiune de autografe.

„Cartea Suflet românesc” poate fi considerată o parabolă  a reconfigurării  spirituale a unei generaţii, care, pentru a creşte, trebuie să se uite spre trecut şi nu spre  viitor. Cartea este literatură autentică, un mod radical de a spune „Nu!”, confuziei dintre  aparenţă  şi valoare, dintre  idee şi idealuri. Se poate afirma că, scriitura acestei cărţi  reprezintă o modalitate de exercitare  sinceră a unei misiuni civice.

De asemenea, Domnul Dan Puric revine în lumina reflectoarelor, cu aceeaşi forţă şi  aceeaşi subtilitate  binecunoscută,  în cadrul spectacolului „Suflet românesc” ce va avea  loc la Centrul Cultural Covasna din oraşul Covasna,  pe data de 20 noiembrie,  începând cu ora 18.00.

Spectacolul „Suflet românesc” este o izbucnire de revoltă, umor şi speranţă, o metaforă care ridică omul românesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvălui o  perspectivă mistică asupra istoriei, de natură să-l facă să renască, o probă de inegalabil  talent şi o excepţională virtuozitate în exprimarea artistică. Maestrul  Dan Puric spune, prin pantomimă, povestea ieşirii din  comunism a poporului român, a încercării sale de  acomodare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului.

Asociaţia Cultural Creştină „Justinian Teculescu” cu sprijinul Instituţiei Prefectului  – Judeţul Covasna vă invită să participaţi la cele două evenimente din data de 19 şi 20  noiembrie, preţul unui bilet la spectacol fiind de 20 lei.

Rezervările se pot face la următoarele numere de telefon: 0744.366.586 şi 0744.400.076.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail