Asociația Civică pentru Democrație în Europa (ADEC) a sesizat azi Curtea de Conturi a României cu privire la ilegalitatea alocării sumei de 2.575 mii lei din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, către Consiliul Județean Covasna şi Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna.

Potrivit Notei de fundamentare a H.G. nr. 724/26.08.2014 ”În data de 04.02.2014, prin adresa Biroului Executorului Judecătoresc „BALAS MARIUS” se aduce la cunoştinţă Consiliului Judeţean Covasna ca s-a dispus înfiinţarea popririi asupra tuturor conturilor pe care le deţine la Trezoreria Sfântu Gheorghe până la concurenţa sumei datorate către Szotyori Nagy  Aron Gergely, drept urmare s-a achitat suma de 2.497.487,7 lei. De asemenea, în prezent există litigii al căror obiect este recuperarea cheltuielilor de judecată efectuate de către Szotyori Nagy Aron Gergely. Având în vedere situaţia financiară a Consiliului Judeţean Covasna, se solicită acordarea sumei de 2.575 mii lei din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, sume care acoperă obligaţia Consiliului Judeţean Covasna şi Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna de plată faţă de Szotyori Nagy Aron Gergely”.

ADEC a solicitat Curții de Conturi a României să demareze procedurile legale pentru verificarea legalității alocării unei astfel de sume de bani plătită către o persoană fizică în condițiile în care în Nota de fundamentare a H.G. nr. 724/26.08.2014 nu se face referire la motivele pentru care CJ Covasna a întârziat punerea în executare a unei sentințe judecătorești definitive. Fiind vorba de o culpă a angajaților CJ Covasna nu se justifică plata de la bugetul Guvernului României iar în situația de față conducerea și angajații CJ Covasna se fac vinovați de situația care se constituie pagubă la bugetul de stat.

Dan Tanasă, președinte ADEC

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail