Peste 100 de persoane din Sfântu Gheorghe, dar şi din Târgu Secuiesc şi Baraolt, s-au înscris în campania „Pedalează pentru un scop bun”, lansată de Fundaţia Comunitară Covasna (HKA).

Campania „Pedalează pentru un scop bun” a fost lansată de Fundaţia Comunitară Covasna în scopul atragerii de resurse locale pentru implementarea proiectelor şi inițiativelor comunitare. Organizatorii şi-au propus ca actuala ediţie a campaniei să contribuie la creșterea numărului cicliștilor din oraș și la reducerea efectelor negative ale circulației rutiere, respectiv zgomot, poluarea aerului, aglomerația traficului. Astfel, cu fondurile strânse în urma acțiunii cicliste programate pe 19 septembrie (a.c.) vor fi achiziționate suporturi pentru biciclete, ce vor fi amplasate în școli și licee din Sfântu Gheorghe. În cazul în care se va strânge suma maximă planificată (20.000 lei), Fundația va contribui cu suma de 7.500 lei.

Reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna (HKA) au anunţat vineri că la acţiunea ciclistă, s-au înscris aproximativ 130 de persoane. „Pe lângă cei care vor participa individual, s-au înscris şi grupuri din partea organizaţiilor civile, firme, instituţii profesionale din Sfântu Gheorghe, dar vor pedala pentru un oraş mai viabil şi participanţi din Târgu Secuiesc şi Baraolt!”, au transmis printr-un comunicat de presă, reprezentanţii HKA. Aceştia au precizat că deşi perioada oficială de înscrieri s-a încheiat, se mai acceptă înscrieri şi în continuare pe pagina de internet a acţiunii – http://tekerj.hka.ro/index.php/, unde cei interesaţi să participe la acţiunea ciclistă din 19 septembrie vor trebui să completeze un formular. Aceştia vor trebui să achite o taxă de 15 lei.

 „În următoarele două săptămâni ne vom adresa susţinătorilor, finanţatorilor, care prin contribuţia lor financiară întăresc caracterul de strângere de fonduri al acţiunii. Susţinătorii, prin intermediul paginii web a evenimentului, pot să aleagă un ciclist sau un grup de ciclişti, şi pot defini în numărul de ture sau în bani, natura şi valoarea contribuţiei lor. Aşteptăm susţinătorii generoşi, care prin contribuţia lor ajută participanţii să-şi realizeze obiectivele propus, ca să trăim într-un oraş mai sănătos şi mai viabil!”, au transmis reprezentaţii HKA.

Lista participanţilor, dar şi detalii pot fi găsite accesând link-ul http://tekerj.hka.ro/index.php/, dar şi accesând site-ul Fundaţiei Comunitare Covasna, www.hka.ro.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail