Aproximativ 20 de echipe au anunţat participarea la Festivalul Preparatelor la ceaun ce va avea loc sâmbătă, în cadrul Zilelor oraşului Covasna.

 

Festivalul – concurs, aflat la ediţia a VII-a, va avea loc în cadrul Zilelor oraşului Covasna, sâmbătă, în data de 6 septembrie (a.c.), în centrul localităţii şi este organizat de Ordinul Cavaleresc Gastronomic „Transylvania”, Primăria orașului Covasna, Asociația Unităților de Alimentație Publică Sfântu Gheorghe (SVESZ) și Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV).

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lájos, a spus, ieri, că la această ediţie au anunţat participarea aproximativ 20 de echipe din judeţ, dar şi din localităţi înfrăţite cu oraşul Covasna, din Ungaria.

Potrivit directorului executiv Vajda Lájos, concurenţii vor putea să prepare orice fel de mâncăruri la ceaun. Echipele, formate din maxim patru persoane, vor trebui să pregătească un meniu pentru aproximativ 30 de persoane.

Organizatorii vor asigura cortul, standul (o masă și o bancă), ceaunul, iar echipele vor trebui să asigure condimentele, șorțurile, mesele decorate, farfuriile, tacâmurile, uneltele și materiile prime necesare gătirii.

Gustul preparatelor va fi foarte important, însă va conta şi dacă vor fi folosite produse tradiţionale. Astfel, potrivit organizatorilor, se va ţine cont  şi dacă meniul principal (ce trebuie pregătit în timpul competiției), va fi însoţit de pâine de casă, murături de casă, prăjituri sau desert de casă, apă minerală și vin din Ardeal.

Juriul va puncta echipa (ținuta, organizarea, buna dispoziţie), pregătirea ingredientelor, pregătirea mâncărurilor, gustul şi prezentarea generală a preparatelor, dar şi decorarea mesei (aspect, decorare, folosirea de produse tradiţionale, originalitate), prezentarea meniului şi modul de servire.

Taxa de participare va consta două sticle de vin (o sticlă de vin roşu şi o sticlă de vin alb).

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00.

 

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail