Dirijorul Ion Marin, președintele Programului Național Cantus Mundi și Stelian Tănase, Președintele – Director General al Societății Române de Televiziune au semnat luni, 1 septembrie, un parteneriat care oferă vizibilitate, la nivel național și internațional, educației și incluziunii sociale realizabile prin intermediul cântului coral.

Atât în București, cât și în studiourile teritoriale TVR, se vor produce emisiuni, lecții video și alte materiale de promovare menite să ofere copiilor contactul direct cu cei de vârsta lor. Alături de Anna Ungureanu, dirijor al Corului Național de Cameră Madrigal-Marin Constantin și Director Artistic Cantus Mundi, se va realiza un format de emisiune educativă, prin care orice grup vocal va putea învăța independent tainele cântului coral. De asemenea, corurile din întreaga țară care fac parte din program vor fi promovate, în acest fel, pe micul ecran.

“Prin limbajul muzical copiii pot comunica și tinde către o adevărată armonie socială necesară lumii de mâine, care trebuie să le apartină lor. Pe cei bogați sau săraci, pe cei cu probleme de orice fel sau pe cei lipsiți de griji, programul nostru îi aduce laolaltă, militând împotriva oricărui criteriu discriminatoriu. Parteneriatul încheiat cu TVR dă posibilitatea acestui proiect să răspândească la nivel național această realitate și chiar să depășească granițele țării, devenind un liant de comunicare și socializare internațională între românii diasporei ”, a declarat Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră Madrigal și Președintele Cantus Mundi, Ion Marin.

Inițiat în anul 2012, Programul Național Cantus Mundi are ca scop integrarea socială, înlăturarea barierelor discriminatorii dintre tinerii aparținând diverselor medii, prin intermediul cântului coral și al terapiei muzicale de grup. Programul își propune ca în următorii 3 ani să atingă performanța de a aduce în mișcarea corală 60 000 de copii și de a pregăti 1200 de dirijori.

Detalii referitoare la înscrierea în program vor putea fi găsite, din 15 septembrie, pe site-ul oficial al programului www.cantusmundi.com și pe pagina de Facebook Cantus Mundi România.

Emil Pantelimon

Manager Programul Național Cantus Mundi

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail