Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a sancţionat contravenţional 368 de şoferi care au încălcat legea, în numai 7 zile.

În perioada 18-24 august, potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2014, s-a desfăşurat la nivel naţional campania preventivă „SPEED”. Aceasta a avut ca scop prevenirea şi combaterea încălcării legii de către soferii grăbiţi.

În judeţul Covasna, acţiunea a vizat principalele drumuri naţionale ale judeţului Covasna (DN11, DN12, DN13E şi DN10), dar şi reţeaua stradală din oraşe şi municipii. La acţiune au fost implicaţi în medie, pe zi, 20 de poliţişti rutieri, care au avut la dispoziţie opt aparate radar. În cele şapte zile de acţiune, poliţiştii IPJ Covasna au aplicat 368 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei legale, au reţinut un permis de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h şi alte şapte permise pentru alt gen de abateri.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către IPJ Covasna, de la începutul anului, pe drumurile judeţului au fost înregistrate 53 de accidente rutiere grave, soldate cu 8 morţi, 54 de răniţi grav şi 15 răniţi uşor. Principalele cauze care au dus la producerea acestor nenorociri au fost viteza neadaptată  la condiţile de drum, neacordarea priorităţii vehiculelor şi abaterile comise de pietoni.

M.D.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail