Ieri, 18 august, au început examenele de corigenţă pentru elevii de clasa a VIII-a.
Conform calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, în perioada 18- 20 august (a.c.) sunt programate examenele de corigenţă pentru elevii de clasa a VIII-a. Potrivit informaţiilor oferite ieri de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, la nivel de județ, la clasa a VIII-a sunt 242 elevi corigenţi. 58 elevi sunt cu situație neîncheiată și 45 sunt repetenți. Date cu privire la numărul celor care s-au înscris la examenul de corigenţă nu sunt, deocamdată, disponibile.

Cei care au promovat se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a

Elevii din clasa a VIII-a care vor susţine şi vor promova examenul de corigenţă se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere, conform calendarului aprobat de MEN.
A treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat a debutat vineri, 1 august 2014, cu afişarea locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă. Potrivit calendarului, în 1 septembrie (a.c.) este programată înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, iar în 2-3 septembrie (a.c.) este programată desfăşurarea probelor. În zilele de 4-5 septembrie are loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare, iar în 8 septembrie 2014 este programată transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării.

Examene de corigenţă şi în septembrie

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, luna viitoare, între 1-5 septembrie (a.c.) sunt programate examenele de corigenţă pentru elevii din clasele din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional (altele decât cele terminale) şi clase din şcoala postliceală şi de maiştri.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail