La nivelul judeţului Covasna, la proba scrisă a Concursului pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate, procentul de promovare (note peste 5) a ajuns de la 85,26%, înainte de contestaţii, la 85,89%, după contestaţii.

 

Potrivit unui comunicat de presă postat ieri pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, în județul nostru au fost depuse 49 de contestaţii, după afişarea notelor la proba scrisă. În urma soluţionării acestora, în 11 cazuri notele au fost mărite, în 4 cazuri nota a scăzut ,iar în 34 de cazuri notele au rămas aceleași.

Astfel, din cei 319 candidaţi înscrişi la examen, 173 au obţinut note peste 7 (adică un procent de 54,23%), 101 candidaţi au obţinut note între 5 şi 7 şi 45 de candidaţi au obţinut note sub 5.

Trebuie precizat că obţinerea unei note peste 7.00 oferă posibilitatea titularizării pe un post didactic vacant, iar notele din intervalul 5.00- 7.00 presupun posibilitatea ocupării unei catedre cu statutul de suplinitor.

Potrivit comunicatului de presă al ISJ Covasna, repartizarea  candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată a avut loc ieri, la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, iar repartizarea candidaților pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată (suplinire), (candidații care au obținut cel puțin nota 5, atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecție specială în profilul postului) va avea loc luni 4 august 2014, la Palatul Copiilor Sf. Gheorghe, începând cu orele 9:00”.

Rezultatele finale ale examenului pot fi văzute accesând site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, www.isj.educv.ro.

A.A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail