Momente extrem de emoționante la ediția din acest an a Galei Viitorilor Lideri ai Comunității, organizată de către Asociația de Tineret Ecou pentru absolvenții din acest an, remarcabili în zona voluntariatului în Sfântu Gheorghe.

Centrul de Cultură din Arcuș a găzduit o festivitate în care 29 tineri foști liceeni din Colegiul Național Mihai Viteazul, Liceele de Artă, Mikes Kelemen și Szekely Miko au primit diplome și distincții pentru activitatea de voluntariat, debate și teatru forum prin care s-au remarcat în anii de liceu.

Invitatul de onoare al serii a fost Ciprian Anton, campionul nostru în scaun rulant, care le-a vorbit tinerilor despre cum poți și trebuie să schimbi în bine lumea din jurul tău, indiferent cum și în ce situație te afli, performanțele sale la campionatele interne și internaționale transformându-l într-un exemplu nu numai pentru orașul nostru, ci pentru mulți alții din țară sau străinătate.

Scurtele momente de laudatio ale celor 29 de tineri laureați au fost susținute de către 9 coordonatori de activități ai Asociației- Emil Pantelimon, Ujvarosi Alexandru, Mădălin Guruianu și Emilian Bărănceanu – prezenți la fața locului, dar și Simina Gheorghincă, Eduard Sonea, Ana Butoi, Dorin Popovici și Paula Cocoveică, prin intermediul înregistrărilor video.

Mesajele au fost evident diferite și adaptate performanțelor fiecăruia dintre participanți, dar ideea principală a fost aceeași care a apărut pe toate diplomele: ”Te felicităm pentru importantul aport adus în formarea și creșterea comunității de tineri reprezentativi. Îți suntem recunoscători pentru curajul, perseverența, dedicarea și bunul-simț pe care le-ai practicat în demersul de formare a unui nou tip de gândire. Îți mulțumim și te așteptăm oricând, acasă!”

Proiectul, inițiat în 2007, a ajuns la a opta ediție și a premiat de-a lungul anilor aproape 200 de tineri activi în comunitatea din Sfântu Gheorghe, în principal voluntari de bază ai Asociației de Tineret Ecou.

Mădălin Guruianu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail