E 30 mai 2014 și peste tot în școală este mare forfotă. Toți au ceva de făcut; unii aleargă, unii se îngrijorează, alții confecționează ceva sau murmură o melodie. Toți par cu adevărat preocupați de ceva anume. E sărbătoare mare în școala noastră. Se apropie ziua școlii noastre, dar și 1 iunie, Ziua Copilului.

Cu aceste ocazii, elevi și cadre didactice se prind în hora bucuriei. Pentru a cinsti școala ce ne ține sub aripa sa protectoare și ne învață o mulțime de lucruri frumoase pe noi toți, am organizat un concurs de dans. Am început prin a spune  formula magică: Hai să fim copii!” și apoi ne-am adunat cu toții într-o sală unde dansul ne-a fost limbajul pe care l-am folosit pentru a comunica.

            Evenimentul a fost coordonat de doamna director adjunct a școlii, Stroie Adela, și de profesorii de educație fizică, doamna Popica Mihaela și domnul Borcea Sergiu. Cadrele didactice au jurizat Concursul de Dans”, sarcină ce nu a fost deloc ușoară în cadrul creat. Fiecare clasă  și-a delegate o echipă care să îi reprezinte la concurs și, cu siguranță, au făcut acest lucru cu responsabilitate și cinste.

            Timp de câteva ore, am asistat la un spectacol în care am vazut un produs final ce ascundea ore de muncă, multă creativitate și cercetare. Da, într-adevăr, copiii au reușit să ne surprindă cu costume interesante, coregrafii complexe și bine gândite, precum și melodii ce     ne-au mângâiat sufletele. Am înțeles, din nou, că elevii noștri sunt dornici să își dovedească spirtul de echipă și ingeniozitatea și în activități ce nu au legătură direct cu didciplinele pe care le studiază în cadrul formal al școlii. Pe de altă parte, noi, profesorii, am reușit să retrăim sentimente ale propriei copilării și adolescențe, parcă lăsate cumva special într-un colț al sufletului pentru a le reînvia din când în când. Așa înțelegem mai bine ce simt și ce trăiesc copiii noștri și, poate așa, vom ști cum să-i ajutăm mai bine.

Cu ajutorul unor sponsori locali, s-au acordat premii elevilor câștigători. De asemenea, toți participanții au primit diplome pentru diferite aspecte ale dansului: Premiu pentru originalitate, Premiu pentru cea mai bună coregrafie, Premiu pentru cea mai bună prezență scenic, Premiu pentru cea mai interesantă costumație, Premiu pentru cel mai complex dans, Premiu pentru dans sincron etc.

            Am văzut zâmbete peste tot: zâmbetele emoționante ale copiilor ce urmau să danseze pe ringul de dans, un rol ce și l-au asumat ca adevărați dansatori profesioniști, zâmbetele încrezătoare ale copiilor din sală ce își încurajau cu tărie colegii participanți și zâmbetele pline de mulțumire ale unor adulți ce își admiră copiii și se bucură de meseria care le oferă oportunitatea de a retrăi copilăria la nesfârșit.

  Angelica Leu, profesor la Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail