Două echipe din judeţul Covasna au participat la Concursul Gastronomic Internaţional, ce a avut loc în cursul săptămânii trecute în Slovacia.
Membrii acestora s-au întrecut în a-şi arăta talentele culinare şi nu numai, la Concursul Gastronomic Internaţional organizat în localitatea Kamocsa din Slovacia, la care au participat peste 200 de echipe.
Echipele “Székely menyecskék” şi “Székely komák” s-au întors în ţară cu 5 premii, dintre care: Lingura de aur – categoria “Paprikas de pui”; Lingura de argint – categoria „supe/ciorbe”; Locul I. – categoria „Cea mai frumoasă ţinută feminină”; Locul I. – categoria ”Cea mai frumoasă decoraţie” şi Locul I. – categoria “Echipa sosită de la cea mai mare distanţă”.
Conducătorul delegaţiei, domnul Madaras Daniel, este membru al Ordinului Cavaleresc Gastronomic. (Ana Alina Costache)