Chiar dacă nu mai există serviciul de ridicări de maşini parcate ilegal, locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe trebuie să ştie că de amenzi şi procese verbale tot n-au scăpat.
Anul trecut, Primăria Sfântu-Gheorghe contractase cu o firmă braşoveană ridicarea maşinilor parcate sau staţionate neregulamentar, sau parcate pe locurile cu plată fără a achita taxa aferentă parcării.
Aceste acţiuni au avut loc pentru a-i responsabiliza dar şi pentru a-i speria puţin pe posesorii de vehicule. Şi se pare că a avut efect, însă metoda s-a dovedit prea complicată, şi anul acesta Primăria a renunţat la ea.
Cu toate acestea, cei care au obiceiul să parcheze pe unde apucă, neţinând cont de restricţii, trebuie să ştie că se pot alege cu contravenţii şi cu procese verbale.
Potrivit administratorului public al primăriei Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Kozma Csaba, s-au înregistrat destul de multe procese verbale de contravenţie în decursul anului. Acesta ne-a spus că cei mai mulţi plătesc contravenţia, dar sunt şi persoane care aleg să conteste.
De la directorul poliţiei locale, Hadnagy Istvan, am aflat că anul acesta s-au înregistrat până în prezent 1.050 de procese verbale, dintre care 150 pentru crearea de obstacole cu maşina pe trotuar, blocarea curţilor, garajelor, 80 pentru parcarea pe spaţii verzi, 4 pentru neplata taxei de parcare, 742 pentru neexpunerea tichetului de parcare. La acestea se adaugă un proces verbal pentru parcarea pe locurile pentru persoane cu handicap, un proces pentru nerespectarea marcajelor şi multe altele.
Ana Alina Costache