Ieri s-a dat startul concursului național de educație  ecologică și colectare selectivă destinat  tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România, intitulat „Școala Zero Waste”, ce se  desfășoară în perioada 23  aprilie – 30 mai a.c.

Potrivit organizatorilor, în competiție s-au înscris  108 școli, cu un număr de aproape 40.000 de elevi,  din care  68 sunt din mediul rural,  40 din mediul urban,  4 școli speciale, o școală cu elevi de etnie rroma  și o școală sportivă. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Timiș, cu 17 școli, urmat de județul Covasna cu  7 școli înscrise în competiție, respectiv:  Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului, Școala Gimnazială „Nicolae Colan” și Scoala Gimnazială „Godri Ferenc” Sfântu Gheorghe, Școala Gimnazială „Mikes Armin” Bixad, Școala Gimnazială „Vegh Antal”  Cernat  și Școala Gimnazială „Kun Kocsard” Ojdula.

Evoluția tuturor școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită și pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Premiul cel mare al concursului  „Școala Zero Waste”  este reprezentat de o tablă interactivă, un calculator și o imprimantă multifuncțională oferit de Continental Corporation, partener al proiectului.

Totodată, cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. Vor fi acordate și câte două mențiuni pentru cei mai harnici și implicați elevi din fiecare județ participant, în competiția pentru premiile individuale fiind  înscriși aproape 5000 de elevi.

În plus profesorii coordonatori ai primelor trei școli câștigătoare  în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2014 vor primi câte o tabletă oferită de partenerul concursului, Continental.

Organizatorii își doresc să răsplătească  eforturile  cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Drept urmare, pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora și indiferent de județ,  să ia legătura cu organizatorii la [email protected].

***

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Pentru mai multe informații: Site: http://www.ecostuff.ro;  Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail