Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a câştigat la Curtea de Apel Braşov procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care constatase o stare de incompatibilitate între actuala sa funcţie şi una deţinută anterior.

Andras Nagy Robert a declarat, pentru AGERPRES, că instanţa de judecată a anulat raportul ANI, dar că sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Prin Raportul de evaluare din 30 octombrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a reţinut încălcarea de către mine a legislaţiei privind regimul incompatibilităţilor referitoare la funcţia de manager. Curtea de Apel Braşov a anulat acest raport, prin urmare, în primă fază de judecată am dovedit netemeinicia acuzaţiilor aduse”, a declarat managerul spitalului.

Potrivit acestui raport, Nagy Andras Robert s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate timp de mai multe luni, respectiv în perioada octombrie 2010-martie 2011, când ar fi deţinut simultan atât postul de manager al spitalului, cât şi de consilier juridic în cadrul unei societăţi comerciale, în condiţiile în care funcţia de manager este incompatibilă cu alte funcţii salarizate. ANI avertiza că starea incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează prin decăderea din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Andras Nagy Robert a explicat că, potrivit legii, în momentul în care o persoană obţine un post de manager, pe perioada mandatului se suspendă de drept toate contractele individuale de muncă avute anterior, lucru care s-a şi întâmplat în cazul său.

„Conform legii nu eram obligat să-mi dau demisia de la societatea respectivă, dar am făcut-o ulterior, însă nu din motive de incompatibilitate. Prin urmare consider nefondată constatarea ANI”, a conchis Nagy Andras Robert.

 AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail