Elevii claselor primare de la secţia română, coordonaţi de către prof. Neagu Nicoleta, Popovici Ottilia, înv. Ţifrea Elena, prof. Opra Monica  din Liceul de Arte Plugor Sandor  au desfăşurat, ieri,  o nouă activitate  în cadrul proiectului de Parteneriat Educaţional Debut Şcolar de Succes”, realizat în colaborare cu  GPP Arvacska” , Grupa Fluturaşilor” – educ. Buna Maria Mogdolna şi Grupa Piticilor” educ. Csutak Camelia , Rujan Anca.

   Iniţierea acestui proiect a fost determinată de dorinţa realizării unui parteneriat şcoală- grădiniţă, în scopul desfăşurării comune a unor activităţi educative pentru familiarizarea copiilor şi a părinţilor cu aria largă de activităţi educative  ce se desfăşoară în cadrul  Liceului  de Arte.    Coordonatoarea  proiectului prof. Neagu Nicoleta şi-a propus, împreună cu partenerele de la GPP „Arvacska”, să dezvolte între copiii din cele două unităţi de învăţământ relaţii de colaborare şi prietenie, să stârnească şi să dezvolte interesul copiilor cu înclinaţii artistice pentru  studiul muzicii sau al artelor plastice la un nivel înalt, alături de celelalte materii de bază din planul- cadru de învăţământ.

   Vizita copiilor şi a părinţilor de la grădiniţă a fost un real succes. Cu toate că se anunţase că va ploua, soarele a surâs copiilor şi activităţile propuse s-au putut desfăşura nu numai în sălile de clasă şi de studiu, ci şi afară, în aer liber. Cântecele elevilor din clasele a III-a A şi a IV-a A, coordonați de prof. de specialitate, Monica Opra, au încălzit atmosfera,  invitând  copiii şi adulţii la o călătorie prin universului copilăriei şi al artei. Invitaţii au aplaudat frenetic şi au cântat alături de gazdele lor.

   Invitaţii au fost apoi delectaţi cu recitaluri de chitară, flaut, vioară şi pian ale elevilor Liceului de Arte, care au stârnit o reală admiraţie din partea tuturor. Ochii măriţi, liniştea deplină, iar mai apoi întrebările adresate instrumentiştilor şi curiozitate de a atinge instrumentele, au fost răsplata cea mai grăitoare a admiraţiei lor.

   Secţia arte plastic i-a invitat pe vizitatori să vadă produsele activităţii lor în aer liber, desfăşurate în cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun!. Aceştia au putut vedea  instrumentele folosite de elevi  şi au putut să-şi însuşească tehnica  de lucru.

   La final, copiii de la grădiniţă şi elevii din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a  au realizat împreună cadouri de Paşti, care să le aducă aminte de această întâlnire şi de prieteniile legate. A fost o activitate asemăntoare celei din stupul de albine, dar indiferent că au fost gazde sau invitaţi copiii au lucrat cu drag şi cu mare bucurie.            Mulţumim dragi copii, părinţi şi colegi care aţi avut deschiderea de a  cunoaşte activitatea elevilor din Liceului de Arte şi de a lega prietenii participând cu bucurie la activităţi!

   În loc de încheiere aş folosi vorbele doamnei educatoare Buna Maria Mogdolna: „Ne-am simţit încântaţi, răsfăţaţi, alintaţi, integraţi, a fost o zi nemaipomenită!”

Prof. Nicoleta Neagu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail