Volumul bilingv ”Sfântul din Sfântu Gheorghe” semnat de dramaturgul Ștefan Peca, a fost lansat recent și poate fi achiziționat de cei interesați. Ediția este limitată.

Teatrul ”Andrei Mureșanu”  (TAM) din Sfântu Gheorghe a prezentat joia trecută, de Ziua Mondială a Teatrului, premiera spectacolului ”Sfântul din Sfântu Gheorghe”, cel de-al patrulea realizat de dramaturgul Ștefan Peca și regizoarea Ana Mărgineanu, în cadrul proiectului ”Despre România, numai de bine”. Tot atunci a avut loc și lansarea volumului bilingv (român-maghiar) cu textul piesei, scris de Ștefan Peca.

”Pentru mine este o mare realizare apariția acestui volum bilingv, susținând ideea spectacolului. Eu cred că acest volum, acest spectacol, reprezintă o realizare a Teatrului și implicit a orașului (…) Critica ne-a fost alături chiar la premiera spectacolului și a fost un semn bun. Deja primele cronici bune au apărut. Pentru noi este o mare bucurie,” a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, managerul TAM, regizorul Dan Țopa.

Volumul bilingv ”Sfântul din Sfântu Gheorghe” a apărut cu sprijinul S.C Stefadina Comserv SRL, fiind tipărit de editura Bibliotheca din Târgoviște, în colecția Teatru, colecție coordonată de managerul TAM, regizorul Dan Țopa.  ”Cartea, ca obiect, arată excepțional și are condiții grafice deosebite”, a spus directorul artistic al TAM, Radu Macrinici.

Traducerea în limba maghiară a fost realizată de Marius Deac: ” Este foarte important că acest volum a apărut în două limbi. Este foarte important să vină și publicul maghiar la această piesă (…) pentru că în ea este vorba despre viața din Sfântu Gheorghe, de specificul orașului, chiar dacă sunt multe lucruri care sunt incredibile.  Această carte a apărut ca o inițiativă extraordinară a directorului Dan Țopa, o inițiativă extraordinar de frumoasă și de bună”, a declarat Marius Deac.

Volumul  a apărut în serie limitată și poate fi achiziționat de la Casieria Teatrului, prețul fiind 15 lei.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail