Elevii talentați, cu vârste cuprinse între 7-18 ani, se pot înscrie la concursul național de literatură și jurnalism  sportiv –„Un condei numit Fair Play”- organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv român – prin Academia Olimpică Română – în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

 Sprijinit de către Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român prin Academia Olimpică Română şi Ministerul Educaţiei Naţionale, concursul se înscrie într-o mişcare naţională și internațională de promovare consecventă a spiritului olimpic şi a valorilor olimpismului în rândul tinerelor talente din mediul şcolar. Sunt invitați să se înscrie elevii din școli și licee, inclusiv din unități de învățământ artistic și sportiv.  Concursul are trei secţiuni: poezie, proză (ficţiune) şi cronică/reportaj sportiv. Doritorii pot participa la una dintre acestea, pe următoarele categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani. 

Potrivit regulamentului competiției – publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, www.isj.educv.ro şi pe site-ul www.aor.cosr.ro – ”lucrările trebuie să abordeze ca subiect spiritul olimpic sau una dintre valorile olimpismului: toleranţă, fair-play, non-violenţă, bucuria aflată în efort, respectul faţă de ceilalţi, echilibrul dintre corp şi minte. Se admite o singură creaţie pentru fiecare participant, doar la una dintre secţiunile precizate”.

Conform regulamentului, lucrările nu trebuie să depăşească cinci coli de hârtie format A4 (21/30 cm). La înscriere, acestea vor fi însoţite obligatoriu de  talonul de participare disponibil pe site-ul ISJ Covasna, cu toate datele solicitate – completate.

Concursul se desfăşoară în două etape: etapa judeţeană şi etapa naţională. Faza judeţeană se  desfăşoară până în luna mai a anului în curs. Cei interesați să participe se pot înscrie trimițând lucrările și talonul cu datele solicitate, către inspectorii de specialitate vizați (ai ISJ Covasna).

Faza finală va avea loc în luna octombrie (a.c). Se vor acorda premii la fiecare secţiune, pe fiecare categorie de vârstă.

În plus, se va acorda un Premiu special unui participant care este legitimat la un Club Sportiv Şcolar, care a obţinut performante sportive, indiferent de categoria de vârstă la care a participat.

Regulamentul și talonul de participare la concurs, dar și alte informații pot fi aflate accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna. Detalii pot fi aflate și accesând site-ul www.aor.cosr.ro/un_condei_numit_fair_play.php.

A.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail