Conform unei hotărâri a Consiliului Local din luna februarie, începând cu data de 1 aprilie este interzis accesul căruţelor pe raza oraşului Sfântu Gheorghe, fără autorizaţia specială eliberată de municipalitate.

Autorizaţia specială pentru persoanele care îşi asigură traiul zilnic prin transportul cu căruţa (cei care transportă recolta de pe câmp, ex.), se poate solicita la Direcţia de Gospodărire Comunală – cu biroul în incinta primăriei Sfântu Gheorghe – pe o perioadă de o săptămână, o lună sau un an, având caracter gratuit. Aceasta va putea fi folosită doar pe teritoriul oraşului Sfântu Gheorghe, în intervalul orar 6:00-22:00, pe trasee stabilite în prealabil.

Pentru solicitarea autorizaţiei, persoanele ce utilizează vehiculele cu tracţiune animală au nevoie de o serie de documente: cererea care se completează la faţa locului, cartea de identitate a proprietarului vehiculului, certificatul de înregistrare a căruței, pașaportul animalului (animalelor) de tracțiune, şi suplimentar, pentru cei care lucrează în domeniul agricol, pe terenuri luate în chirie sau în folosință gratuită, aceștia trebuie să anexeze și o copie a contractului (comodat, închiriere) cu privire la aceasta, iar cei care prestează servicii de silvicultură sau exploatare forestieră trebuie să prezinte, în original, o adeverinţă emisă de composesorat, de ocolul silvic sau de persoana fizică ori juridică contractantă.

În cazul în care nu se respectă hotărârea de Consiliu Local, Poliţia Locală va aplica amenzi cu valoarea cuprinsă între 100 şi 300 de lei pentru persoane fizice şi 200 ş 600 de lei pentru persoanele juridice. Pe lângă sancţiune, autorităţile vor reţine atelajul, solicitându-se o taxă de 200 de lei/zi pentru transportul şi depozitarea acestuia, într-un depozit al municipalităţii. Dacă, după 15 zile, proprietarul nu revendică vehiculul, acesta va fi considerat abandonat şi va intra în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe, urmând să fie valorificat.

Cei care vor deţine autorizaţie de acces pe raza oraşului cu vehiculul pus în mişcare  de animale de tracţiune, trebuie să utilizeze colectoare de excremente pentru a nu murdări carosabilul, pentru a nu fi sancţionaţi.

Maricela Dan

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail