După nenumărate proteste în faţa Hotelului Montana din staţiunea Covasna, în faţa CNSLR Frăţia, sindicatul în patrimoniul căruia se află hotelul şi în faţa sediului firmei timişorene care administrează hotelul, foştii angajaţi nu se lasă cu una cu două şi spun că vor să meargă până în pânzele albe pentru a li se face dreptate.

Aflaţi în faţa hotelului, locul de muncă care odată le aducea pâinea de pe masă, foştii angajaţi au fost acoperiţi de muzica pe care administratorii hotelului au difuzat-o în parcarea unităţii, pentru a nu se mai face auziţi şi pentru a nu deranja turiştii veniţi în concediu la Covasna.

Aceştia din urmă, indignaţi, probabil, de prezenţa şi strigătele protestatarilor, au întrebat ambele părţi de ce stau oamenii în stradă. Totuşi, reacţia lor nu a fost una pe măsura aşteptărilor, conform declaraţiei sindicalistului Vasile Neagovici: „Deocamdată reacţia a fost una destul de slabă, sunt în jur de 16 turişti. Aceştia au întrebat şi conducerea hotelului de ce strigăm noi în faţa hotelului, iar noi deocamdată aşteptăm mai mulţi turişti. Marţea viitoare vom fi din nou acolo. A fost prima dată când am fost băgaţi în seamă, dar am fost şi înfruntaţi pentru că în momentul în care ne-am dus acolo să strigăm, au pus muzică în parcare, la maxim. Au încercat să acopere fondul nostru sonor prin muzică, cu nişte boxe. ”

Seria de proteste a început în luna decembrie a anului trecut, când primele 25 de persoane şi-au pierdut locul de muncă în circumstanţe mai puţin obişnuite, după cum spun aceştia. De atunci, în fiecare săptămână foştii angajaţi, care nu mai au niciun venit, protestează pentru a li se face dreptate.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail