Trupa de Teatru Osonó participã la trei festivaluri într-un termen de douã săptămâni. Spectacolul regizat de Fazakas Misi „Chipul din oglinda” apei va fi prezentat mai întâi la festivalul ce se va desfãșura în limba francezã la Pécs, iar apoi la Fetivalul Szín-Tár de la Kecskemét, care reunește universitățile de artă teatrală cu limbă de predare maghiră din Bazinul Carpatin.

„Este o deosebită onoare pentru noi că ne-au invitat la acest festival unde, de fapt, evoluăm în fața unei ”selecționate naționale” a studenților de la facultatățile de teatru” a declarat Fazakas Misi.
Pe 28 martie trupa va fi prezentă la Festivalul Internțional TeatroLab din Novellara, Italia unde vor prezenta spectacolul Moarte albă, în regia lui Daniele Franci. Își dau concursul atât artiștii de la Osonó cât și actorii locali. Cu un an în urmă marele premiu la acest festival a fost câștigat de Trupa Osonó, cu „Chipul din oglinda apei”. La invitația organizatorilor, doi actori de la Osonó, Fazakas Misi și Mucha Oszkar vor susține workshopuri de improvizație pentru actorii perticipanți la festival.

Erdély András

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail