Săptămâna trecută, Junior Achievement România şi BRD au dat startul programului de voluntariat în şcoală în cadrul proiectului „Educaţia îţi dă valoare!”.
În perioada 10 martie – 4 aprilie a.c., elevi de gimnaziu şi liceu din toată ţara (în special din clasele VII-X) vor participa la activităţi educaţionale interactive, susţinute de consultanţi voluntari BRD şi vor fi pregătiţi pentru a face faţă provocărilor reale legate de educaţie şi carieră.
Proiectul „Educaţia îţi dă valoare!” este derulat pentru al doilea an consecutiv de Junior Achievement România în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, şi contribuie la prevenirea abandonului şcolar la nivel national, şi la dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor.
În anul şcolar 2012-2013, 128 de consultanţi BRD au contribuit şi susţinut iniţiativa de educare activă a peste 2.800 de elevi din 93 de instituţii de învăţământ.
Ediţia de anul acesta a proiectului îşi propune să implice în activităţile la clasă şi în webinar cel puţin 5.000 de elevi, care vor înţelege de ce este important să-şi continue studiile şi care este valoarea economică a educaţiei pe termen lung. Astfel, consultanţii voluntari le vor transmite elevilor ce înseamnă o meserie bine făcută, ca atitudine în viaţa profesională, si cum să abordeze educaţia proprie pentru a se pregăti pentru viitor.
Proiectul include trei componente esenţiale care îmbină elementele teoretice cu cele practice, pentru a le demonstra tinerilor adevărata valoare a educaţiei:
– programul la clasă „Economia şi succesul”, prin care elevii învaţă, cu ajutorul profesorilor, care sunt opţiunile lor de educaţie şi carieră pe baza abilităţilor, intereselor şi valorilor personale, şi înţeleg legătura dintre educaţie şi succes;
– activităţi la clasă şi webinar online – cu sprijinul consultanţilor voluntari BRD – pentru a demonstra tinerilor valoarea educaţiei;
– competiţia naţională „Educaţia îţi dă valoare!” prin care profesorii şi echipe de elevi vor organiza, în timpul Săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” (7-11 aprilie) activităţi originale pentru a demonstra colegilor cu risc de abandon şcolar, importanţa educaţiei bine făcute.
Echipa de elevi care va derula activitatea cu cel mai mare impact la nivel local, în cadrul competiţiei, va fi premiată la Gala Romanian Business Hall of Fame®, care se va derula pe 28 mai, la Ateneul Român din Bucureşti.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail