Oamenii trebuie să încerce să-și găsească singuri un loc de muncă și să nu depindă de Guvern pentru a avea un serviciu, iar învățarea științelor exacte reprezintă o condiție esențială în acest sens, a declarat miercuri Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, cu ocazia conferinței de lansare, în România, a Campaniei eSkills for job”.

Trendul actual e să ne găsim fiecare un job, fără să așteptăm în fața Guvernului să ne dea un serviciu. Trebuie să ne decidem singuri soarta și să ne câștigăm existența fără să depindem foarte mult de ceilalți. În acest context, învățarea științelor exacte reprezintă o condiție esențială pentru a ne putea găsi cu ușurință un loc de muncă în perioada următoare, când cunoștințele digitale vor deveni din ce în ce mai importante. Prin învățarea științelor fundamentale, la finalul studiilor putem avea o abordare generală a vieții, în zona economică. Tocmai de aceea, consider că matematica și fizica, doar nu numai, trebuie abordate într-un mod mai prietenos la nivelul școlii”, a afirmat Tudor Prisecaru.

Prezent la eveniment, Varujan Pambuccian, eSkills for jobs Ambassador Romania, a menționat faptul că marketingul o să arate cu totul altfel peste 15 ani.

Peste 15 ani, marketingul o să arate cu totul altfel, urmând să dispară marea majoritate a joburilor pe care le știm astăzi. Majoritatea joburilor de peste un deceniu și jumătate nu vor avea sens dacă nu vom avea cunoștințe digitale, dar și creativitate în folosirea acestor cunoștințe. Trebuie să facem ceva urgent la nivelul școlii, pentru că altfel vom avea oameni din ce în ce mai plictisiți, fără competențe utile, care vor sta la poarta Guvernului pentru a primi un loc de muncă. Locurile de muncă nu trebuie puse la dispoziție de Guvern, ci ele trebuie create spontan, în funcție de nevoile societății respective. Este necesar ca direcțiile de acțiune să se îndrepte în două direcții: să creștem competențele digitale într-un mod dramatic și rapid; să pregătim profesori de matematică talentați, care să nu-i plictisească pe copii”, a afirmat Varujan Pambuccian.

Campania eSkills for jobs” se desfășoară în 30 de țări europene până la 31 octombrie, fiind coordonată la nivel european de DIGITALUEROPE și în România de Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor(APDETIC).

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail