Școala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe organizează astăzi şi mâine „Zilele Porților Deschise”.

Astăzi, 25 februarie (a.c.) şi mâine, 26 februarie (a.c.), Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe îşi deschide porţile. Evenimentul se adresează în special părinților care îşi vor înscrie copiii în învățământul primar în anul școlar 2014-2015, dar şi tuturor celor care doresc să cunoască activităţile şi colectivul instituţiei. În cele două zile, între orele 9,00 -12,00, vizitatorii vor fi primiți de către conducerea școlii și de către cadrele didactice care vor preda la clasele pregătitoare în anul școlar viitor, vor putea purta discuţii cu dascălii şi vor putea vedea spațiile în care vor învăța elevii.

Potrivit conducerii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Colan”, oferta educațională cuprinde, la ciclul primar: program prelungit în ajutorul copilului şi al familiei: pregătirea temelor; odihnă activă, relaxare; posibilitatea servirii  prânzului la cantina grădiniței; discipline opţionale: limbi străine, consiliere personală şi în grup, iar la ciclul gimnazial: discipline opţionale: utilizarea calculatorului; educaţia pentru sănătate; protecţia mediului; cercuri artistice şi sportive: handbal şi fotbal; atletism şi baschet; dans popular românesc; activităţi pentru dezvoltarea personalităţii; program de sprijin pentru elevii cu nevoi speciale, terapia familiei.

„Ziua Porţilor Deschise” se derulează, în perioada 19 –28 februarie (a.c.), în unităţile de învăţământ din judeţ în care se vor organiza clase pregătitoare. Aceste şcoli îşi vor deschide porţile pentru părinţi, în ziua sau în zilele pe care le-au ales. La activitate participă directorul, directorul adjunct al unităţii, cadre didactice care predau la clasa pregătitoare, reprezentanţi ai părinţilor şi ai elevilor care frecventează clasa pregătitoare în anul şcolar actual, precum şi alte persoane desemnate de conducerea unităţii de învăţământ.

Programul  „Zilelor Porţilor Deschise”  desfăşurate în unităţile de învăţământ din judeţ poate fi consultat şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro.

**

Înscrierea în învăţământul primar pentru anul 2014-2015 se realizează în două etape. Începând de ieri, 24 februarie (a.c.), părinţii pot completa și depune online sau la unitatea de învățământ cererile de înscriere. Informaţii suplimentare în legătură cu înscrierile, pot fi găsite la unităţile de învăţământ care vor organiza clase pregătitoare, pe site-ul acestora, dar şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro. Pe acesta din urmă, s-a creat o secţiune –„înscrierea în învăţământul primar” – de unde se vor putea accesa informaţii legate de metodologia de înscriere, calendarul înscrierii şi nu numai. De asemenea, va fi activă şi anul acesta o linie TelVerde – cu numărul 0800816267, la care părinţii şi cei interesaţi vor putea suna şi solicita informaţii în legătură cu înscrierea.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail