Factura la gaz creşte de la an la an, câteodată chiar de la o lună la alta şi veniturile oamenilor nu sunt tocmai direct proporţionale cu aceste facturi. Am stat de vorbă cu trei doamne care ne-au spus punctul lor de vedere cu privire la acordarea ajutoarelor de căldură pe timp de iarnă. Iată ce au răspuns:

Kovacs Viorica, 82 de ani, pensionară

„Jumătate din pensie plătesc numai la căldură, deci din 702 lei, dau 350 de lei la gaz, la trei camere. (…) După ce a decedat soţul, s-a mutat fata la mine, şi de atunci nu mă mai încadrez la ajutoarele pentru căldură, pentru că ea are salariul 1350 de lei.”

 

V.P., 73 de ani, pensionară

„Am pensia mai mare decât se cere şi cu căldura sunt mulţumită, pentru că dau drumul la centrală când am chef. O singură dată m-am încadrat la ajutoare pentru că nu avea fiul servici şi erau şi pensiile mai mici, dar acum nici nu m-am mai interesat. De exemplu, luna asta am plătit 204 lei la gaz. Ca să se descurce lumea ar trebui să fie salariile bune. E greu tare în ţara asta, tare greu!”

 

Jecs Roszi, 56 de ani, asistent medical

„Eu plătesc foarte puţin la gaz, pentru că stăm aproape toată ziua la nepoţi şi la noi nu merge decât seara căldura. Acum am avut 88 de lei. Când suntem acasă ţinem termostatul al 20 de grade, dar mai contează şi că blocul e izolat şi e poziţionat spre soare.(…) Nu am beneficiat niciodată de ajutoare, nici pentru căldură, nici pentru copii, când a fost cazul, doar alocaţie şi atât. Nu m-am încadrat, chiar dacă am fost numai eu cu un copil.”

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail