Începând cu data de 25 februarie Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (M.N.C.R.) organizează noi ateliere de creaţie pentru adulţi şi copii.

M.N.C.R. aşteaptă bunicii, părinţii şi copiii la atelierele de creaţie dedicate primăverii, începând cu data de 25 februarie şi până în data de 7 martie, la sediul central am muzeului din str. Gábor Áron, nr. 16, Sfântu Gheorghe, unde toată lumea poate meşteri dar şi dărui un mărţişor persoanelor dragi.

Durata unui atelier este de 50 de minute, iar tariful pe care M.N.C.R. îl percepe pentru materialele necesare este de 1,5 lei pentru un participant. Toate creaţiile sunt păstrate de „meşterul” care l-a creat, însă, dacă sunt doritori care vor să ofere mărţişorul muzeului, acesta va fi introdus în expoziţia de mărţişoare care va fi deschisă în perioada 25 februarie – 8 martie în incinta muzeului.

„Respectăm tradiţia mărtişorului şi în acest an. Dincolo de obiceiuri şi simboluri legate de mărţişor, el rămâne ca o întrupare a bucuriei de a trăi, a dragostei de viaţă, un semn prin care noi, oamenii, salutăm renaşterea naturii odată cu venirea primăverii.”, conchide Cristina Ioana Felea – Muzeograf  PR al M.N.C.R.

Programul atelierelor va fi următorul: 25-28 februarie – ateliere dedicate Mărţişorului, unde se vor realiza mărţoşoare, 4-7 martie – ateliere dedicate zilei de 8 martie unde se vor realiza aranjamente din hârtie şi sfoară şi în data de 1 martie – campanie stradală a M.N.C.R. când se dăruiesc mărţişoare tuturor doamnelor şi domnişoarelor din oraş.

Participarea la ateliere se face numai pe baza unei programări, la numărul de telefon: 0267.314139, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informaţii puteţi contactata Biroul Relaţii Publice al MNCR (Cristina Ioana Felea, e-mail: [email protected]) sau puteţi vizita site-ul muzeului: www.mncr.ro.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail