Elevii claselor a VIII-a susțin săptămâna viitoare simularea probelor de Evaluare Națională.

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a să se desfăşoare în zilele de 18, 19 şi 20 februarie (a.c). Astfel,  marți, 18 februarie, va avea loc simularea la disciplina Limba şi literatura română; miercuri, 19 februarie- la Matematică- și joi, 20 februarie- la limba și literatura maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie.

Conform MEN, simulările au un dublu scop, și anume familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale  nu se vor consemna în catalog, dar vor fi  analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Potrivit informaţiilor oferite de către inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ) Covasna, doamna prof. Rădiţa Palela, aproximativ 2.000 de elevi din judeţ vor susține săptămâna viitoare simularea Evaluării Naționale.

Lista conținuturilor pentru simulare poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro.

 

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail