Elevii rromi care frecventează o şcoală profesională sau un liceu în municipiul Sfântu Gheorghe, vor primi şi în semestrul II al anului şcolar în curs burse de studiu sau sociale.

Dacă în anul şcolar 2012-2013 patru elevi au beneficiat de aceste burse, până în momentul de faţă, niciun elev de etnie rromă nu s-a arătat interesat de banii pe care primăria municipiului Sfântu Gheorghe îi pune la dispoziţie.

Conform declaraţiei reprezentantului primăriei, din cadrul Compartimentului Relaţii cu Publicul, birocraţia îi demoralizează pe elevi să depună dosare în vederea primirii burselor. Un alt factor important ce îi face pe tineri să renunţe la acest ajutor este absentarea nemotivată de la orele de curs, dar şi notele mici le creează bătăi de cap acestora, media generală trebuind să depăşească 7.50 în cazul burselor de studiu, şi 6.50 în cazul burselor sociale.

În cazul burselor de studiu, elevii şcolilor profesionale sau liceelor, trebuie să nu depăşească 5 absenţe nemotivate pe lună, şi să fi obţinut cel puţin media 7.5 la învăţătură, iar pentru bursele sociale, elevii trebuie să aibă cel puţin media 6,5 la învăţătură, să nu fi depăşit 5 absenţe nemotivate pe lună şi să aparţină unei familii ce are un venit net lunar pe membru mai puţin de 360 de lei.

În caz de egalitate, departajarea se face pe baza existenţei de recomandări sau alte documente de performanţă şcolară.

Bursele sunt acordate de către casieria Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, doar către beneficiar, după prezentarea adeverinţei privind absenţele nemotivate. Termenul limită de predare a dosarelor este 17 februarie, la sediul primăriei Sfântu Gheorghe.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa pagina de internet a primăriei: http://sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=&pid=2496 , sau puteţi apela numărul de telefon: 0267/311726.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail