Camerele de luat vederi au fost montate în anul 2011 de către primăria Sfântu Gheorghe, şi, potrivit declaraţiei şefului Poliţiei Locale, Hadnagy Istvan, acestea sunt de un real ajutor.

„Aproape săptămânal primim şi de la Poliţia Română solicitări pentru a pune la dispoziţie înregistrări. Eu cred că a fost benefică montarea acestor camere. Au fost cazuri în care a fost identificat făptuitorul pe baza camerelor de luat vederi”, a explicat şeful Poliţiei Locale.

Primele şase camere de luat vederi din oraş au fost montate în urmă cu 3 ani, din iniţiativa IPJ Covasna şi a Poliţiei Locale cu scopul de a spori siguranţa cetăţenilor. Pe parcurs, datorită faptului că investiţia s-a dovedit a fi una bine gândită, au fost  achiziţionate mai mule camere de luat vederi, pe care cei de la Poliţie le-au amplasat strategit, în tot oraşul: la întrările în oraş, la sensul giratoriu de la gară, la sensul giratoriu de la Penny ori în centrul oraşului.

Chiar dacă începutul a fost mai greoi şi a durat căteva luni până ce s-au pus la punct toate aspectele cu privire la monitorizarea acestor camere şi a imaginilor surprinse de acestea, astăzi Poliţia Locală nu mai întâmpină nicio dificultate în administrarea acestora: „Camerele sunt montate la noi la sediu, la dispecerat, iar imaginile sunt stocate 30 de zile. În majoritatea cazurilor, ulterior s-a venit şi s-a verificat pe baza acestor înregistrări urmând ca cercetările de la Poliţie să continue. (…) Stă cineva permanent lângă aceste ecrane, dar nu se ocupă numai de monitorizarea fiecărei camere”, a mai spus Hatnagy Istvan.

Maricela  Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail