Chiar dacă mulţi tineri şi-au pus toată nădejdea în locuinţele de tip ANL, guvernul nu a mai dispus de fonduri pentru construirea de noi locuinţe, aşa că cei care au aplicat pentru o casă, vor avea de aşteptat până se vor debloca fondurile.

Municipalitatea îşi doreşte să ajute tinerii, drept dovadă stă proiectul „Hai acasă!”, prin care tinerii sub 35 de ani care au terminat o facultate şi vor să se stabilească în municipiul  Sfântu Gheorghe,  pot primi gratuit un teren pentru a-şi construi o locuinţă. Din păcate, nu există fonduri pentru construirea unor blocuri, chiar dacă banii din vânzarea de locuinţe ANL şi chirii de la locuitorii acestor imobile au fost puşi într-un cont. Datorită faptului că locuinţele ANL aparţin guvernului, banii strânşi au urmat această cale.

Conform declaraţiei domnului viceprimar Tischler Ferenc, în momentul de faţă sunt aproximativ 70 de tineri doritori de locuinţe ANL, acesta specificând   că în prezent  guvernul nu  a început un nou program în acest sens: „Nu avem informaţie că guvernul ar porni încă un program, nici nu s-a solicitat ajutorul nostru,  când spun ajutorul nostru mă refer la teren, spaţii unde se poate construi. (…) Legea spune că tinerii depun dosarele, şi când se termină construcţia blocului, pe baza acestora se face o listă în ordinea în care vor primi locuinţele.”

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail