Avocatul Kovacs Eckstein Peter, fost consilier prezidenţial, vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul European pe lista UDMR.

El şi-a anunţat ieri, la Sfântu Gheorghe, intenţia de a candida, menţionând că lista candidaţilor şi ordinea acestora va fi stabilită de către Consiliul Permanent al UDMR.

Eckstein a declarat că apreciază activitatea celor doi europarlamentari ai Uniunii, Sogor Csaba şi Winkler Iuliu, dar crede că pentru a depăşi pragul electoral de 5% UDMR are nevoie de candidaţi mai cunoscuţi şi populari, care prin mesaj să atragă oamenii la vot.
„Mesajul meu este unul foarte clar – eu, cel puţin personal, vreau mai multă putere locală şi regională şi mai multă Europa. Cred că o formă şi mai coagulată de cooperare în cadrul Uniunii este binevenită (…) Îi cunosc şi apreciez pe cei doi colegi care în momentul de faţă sunt membri ai Parlamentului European (…) este un atu că ei lucrează de mult timp şi cu rezultate acolo, dar oamenii poate vor şi figuri noi în această postură de parlamentar European”, a declarat Kovacs Eckstein Peter.
El a mai spus că mesajul său se adresează nu doar maghiarilor, ci şi românilor, şi speră să fie susţinut de către toţi cei care, asemenea lui, urăsc hoţii, militează pentru respectarea drepturilor omului şi protejarea naturii.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pe listele UDMR este 15 februarie a.c, iar decizia finală va fi luată în luna martie prin vot secret de către Consiliul Permanent al Uniunii.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES  

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail