Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna informează persoanele interesate asupra modificărilor şi completărilor Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Astfel, Legea 165/2013 este modificată şi completată de  Legea 368/2013  şi de Ordonanţa de urgenţă nr. 115/2013 pentru instituirea unui nou termen în care să se finalizeze  situaţia terenurilor agricole, cu sau fără investiţii şi forestiere, aflate în domeniul public sau privat al statului, sau după caz, al unităţilor administrativ teritoriale, care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate pe fiecare unitate administrativ-teritorială , ambele intrate în vigoare la 24 decembrie 2013.

Conform Legii 368/2013, pentru modificarea şi completarea Legii 165/2013, preşedintele Comisiei locale de inventariere a terenurilor va fi primarul comunei, oraşului sau municipiului.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 115/2013, se instituie un termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, pentru finalizarea situaţiei terenurilor agricole, cu sau fără investiţii şi forestiere, aflate în domeniul public sau privat al statului, sau după caz, al unităţilor administrativ teritoriale, care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. De asemenea, termenul pentru realizarea în fiecare judeţ şi la nivel naţional  a situaţiei comparative a cererilor şi disponibilului de teren, de către Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, se prelungeşte până la data de 1 septembrie 2014.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail