Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Covasna au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a inculpatului U.C. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vânzare de droguri de mare risc, fără drept”;  „oferire de droguri de risc, fără drept”; „deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu” şi „deţinere de droguri de risc, fără drept”, şi a inculpatului K.U.Z. pentru săvârşirea infracţiunilor de: „vânzare de droguri de risc, fără drept” ; „deţinere de droguri de risc, fără drept” şi „deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu”.

            Într-un comunicat de presă transmis către redacţia noastră de DIICOT, Biroul Teritorial Covasna, se precizează: „ Din probele administrare rezultă că, în septembrie-octombrie 2013, inculpatul U.C. a vândut amfetamină (drog de mare risc), respectiv a vândut, oferit şi a deţinut în vederea traficării diferite cantităţi de cannabis (drog de risc), iar inculpatul K.U.Z. a vândut şi a deţinut în vederea traficării diferite cantităţi de cannabis. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la domiciliul inculpaţilor U.C. şi K.U.Z. au fost găsite şi au fost ridicate mai multe cantităţi de droguri   (cannabis ).  Se reţine, de asemenea, faptul că inculpaţii U.C. şi K.U.Z. au deţinut fără drept o cantitate de cannabis pentru consumul propriu” .

           Potrivit sursei citate, dosarul  a fost  înaintat  spre competentă soluţionare la Tribunalul Covasna. „Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, terminarea urmăririi penale şi sesizarea instanţei, fiind respectate atât garanţia constituţională a prezumţiei de nevinovăţie cât şi prevederile art. 6 pct.2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului” a declarat procurorul Creola Neagu.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail