Numitul S. A. de 63 de ani a sesizat Poliţia Municipiului Târgu Secuiesc, în cursul zilei de miercuri, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că în jurul orei 14.30 a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat drept poliţist şi, sub pretextul că fiul său a produs un accident rutier soldat cu victime i-a solicitat, promiţându-i că va aranja lucrurile în aşa fel încât să nu fie probleme, să cumpere un număr de 15 bonuri valorice electronice pentru reîncarcarea unor cartele PrePay, în valoare de 10 euro fiecare şi să-i transmită codurile de reîncărcare.

S.A. a cumpărat bonurile respective şi a comunicat, telefonic, codurile de reîncărcare. Ulterior  a reuşit să ia legătura cu fiul său, iar în urma discuţiilor avute cu aceasta a realizat faptul că a fost înşelat.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Reamintim cetăţenilor faptul că în cazul producerii unui accident, poliţiştii nu solicită sume de bani în vederea „aranjării” situaţiei. De asemenea, dacă sunteţi contactaţi de persoane necunoscute care sub asemenea pretexte vă solicită sume de bani, nu daţi curs solicitării, ci contactaţi ruda care se presupune că a fost implicată în eveniment pentru a vedea dacă aspectele se confirmă.

Totodată, ca măsură de precauţie, puneţi în vedere persoanelor vârstnice din familia dumneavoastă toate aceste aspecte, întrucât aceasta este categoria de populaţie care cade de cele mai multe ori în plasa escrocilor.

În cazul în care sunteţi puşi într-o asemenea situaţie, anunţaţi de îndată fapta la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau prin apelul unic de urgenţă 112. Cu cât mai repede este făcută sesizarea, cu atât sunt sporite şansele ca infractorul să fie identificat şi tras la răspundere.

IPJ COVASNA

Ag. Marin Nicoleta

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail