Gerul va fi prezent la nivelul întregii ţări după data de 11 ianuarie, când minimele termice vor coborî sub pragul de îngheţ, până spre minus 10 grade Celsius în Maramureş, dar şi în zona montană, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 6-19 ianuarie 2014.

 

Ninsorile vor fi în general slabe şi îşi vor face apariţia în majoritatea regiunilor începând din 10 ianuarie.  În Transilvania, deşi vremea se va răci uşor şi treptat până în data de 12 ianuarie, în cea mai mare parte a regiunii vor predomina temperaturile maxime pozitive (cu o medie de 6 grade în 10 ianuarie). Din 13 ianuarie, mediile temperaturilor diurne vor fi uşor negative, dar apropiate de mediile climatologice specifice celei de a doua decade a lunii ianuarie. Valorile minime de temperatură vor fi şi tot mai coborâte, iar după data de 13 ianuarie nopţile vor fi geroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul valorii de minus 10 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în perioada 6 – 9 ianuarie. Începând cu 10 ianuarie, trecător, vor fi precipitaţii slabe, la început sub formă de ploaie, apoi ninsoare.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 6-19 ianuarie 2014, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail