Conducerea Clubului de dezbateri academice din Sfântu Gheorghe a anunţat luni că va institui un premiu special ce va fi decernat începând din acest an celui mai bun vorbitor la competiţia Saint George City of Debate. Premiul va purta numele lui Radu Cotarcea, un tânăr originar din municipiul Sfântu Gheorghe, care se numără la ora actuală printre cei mai buni debateri din lume.

Premiul „Radu Cotarcea” va cuprinde un trofeu original, o medalie de aur, un laptop, un set de cărţi, participare gratuită la Masterclass Debate Pădureni 2014 şi plata integrală a taxelor pentru orice competiţie naţională programată în acest an, a precizat coordonatorul Clubului de debate, Mădălin Guruianu. El a menţionat că acest premiu a fost instituit ca o dovadă a aprecierii şi respectului deosebit ce i se cuvin lui Radu Cotarcea pentru tot ceea ce a făcut pentru mişcarea de dezbateri acedemice din Sfântu Gheorghe, dar şi din România.
Anunţul vine la o zi după ce echipa României formată din Radu Cotarcea şi Octavian Buta a câştigat locul al doilea la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice Universitare desfăşurat în Chennai, India. În urma acestei competiţii, Radu Cotarcea s-a poziţionat şi pe locul al VI-lea în topul celor mai buni oratori din lume. Cei doi au concurat în numele Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail