Postul de televiziune publică, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a relansat pe 20 noiembrie campania „Ia-mă acasă de Crăciun!”, ce avea ca scop sensibilizarea românilor cu privire la statutul copiilor abandonaţi.

Dacă în alte regiuni ale ţării românii s-au înghesuit la sediul Direcţiei Generală de Asistenţei Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna pentru a pune un zambet pe faţa unui copil, de sărbători, se pare că la noi în judeţ cetăţenii sunt mai reţinuţi în a face astfel de gesturi.

În luna decembrie, când trebuia să se depună documentele necesare pentru a lua un micuţ acasă de Crăciun, niciun covăsnean nu a trecut pragul sediului DGASPC, ba mai mult, angajaţii nu păreau să fie la curent cu această campanie când au fost întrebaţi cum se procedează dacă cineva doreşte să ia acasă un copil de Crăciun.

Chiar dacă multe personalitrăţi din ţară şi-au exprimat dorinţa să primească un copil în sânul familiei de  sărbători, şi mai multe asociaţii, specialişti dar şi oameni simpli nu susţin această campanie, explicând riscurile emoţionale la care se expun copiii.

M.D

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail