An de an, conducerea SC TEXTILA OLTUL SA din Sfântu Gheorghe investeşte în utilaje şi în reamenajarea spaţiilor de producţie, lucru ce determină creşterea productivităţii şi a gradului de confort la locul de muncă.

Directorul societăţii, Vlastimir Isakovic, a declarat că cea mai recentă investiţie pe care au început-o  în luna octombrie şi care se va finaliza în luna aprilie 2014, o reprezintă achiziţionarea de utilaje în valoare de 1 milion de euro,  pentru o linie nouă de finisaj (pentru albit şi vopsit) şi reamenajarea şi remodernizarea halei  în care vor fi montate  noile utilaje.

„Lucrările de reamenajare şi renovare a halei de 1200 mp, a căror costuri se cifrează în jurul sumei de 200.000 euro, se vor termina primele.  Utilajele noi, de ultimă generaţie,  pe care le importăm din Germania şi din Italia au fost achitate. O parte dintre acestea  ne-au fost livrate iar altele vor ajunge în februarie şi martie. Anul viitor, în luna aprilie trebuie dăm drumul la toată linia nouă” a menţionat directorul Textila Oltul. Potrivit acestuia,  achiziţionarea  şi punerea în funcţiune a utilajelor  noi, care vor înlocui echipemente vechi de 30-40 de ani, vor duce  la o creştere substanţială  a eficienţei muncii, la linia de finisaj. „ De exemplu,  cu o singură ramă de uscat, care e lungă de 36 de metri şi lată de 5 metri,  scoatem din funcţiune 4 rame pe care le avem. Cu 4 rame făceam 45 de  metri/minut, iar   cu o ramă nouă producem 100 de metri/minut.  Şi costurile se diminuează, astfel că eficienţa  va fi majorată substanţial” a precizat Vlastimir Isakovic.  Acesta a adăugat că, datorită lipsei forţei de muncă locale,  societatea va investi suma de  400.000 euro într-o hală la secţia externă din localitatea Leordeni, jud Argeş.

An greu, finalizat cu profit

 

Pentru a face faţă comenzilor venite din partea partenerilor din străinătate, conducerea societăţii  Textila Oltul Sfântu Gheorghe a fost nevoită, şi în acest an, să externalizeze parte din producţie către 6-7 firme de profil  din  localităţi precum Pucioasa, Piteşti,  Buzău.

„ A fost un an greu pentru noi, pentru că am avut foarte mult de muncă, pot spune chiar mai mult decât ce putem noi  să facem. (…) Dar, din punct de vedere financiar  am avut un an bun pe care îl încheiem pe profit, societatea  neavând  datorii către buget şi furnizori. Însă, pentru obţinerea acestor rezultate a fost nevoie de foarte multă muncă” ne-a spus directorul Textila Oltul SA.

Totodată, acesta a menţionat că,  pentru ca produsele finite de cea  mai bună calitate, marca Textila Oltul  să plece  la export în Franţa şi Belgia, în fiecare lună, pe lăngă cei 400 de angajaţi proprii, societatea lansează comenzi către alte  50 de firme din România.„ Anual comandăm pungi la Braşov, în valoare de  300.000 euro, la  tipografii facem comenzi de cca 500.000-600.000 euro, cumpărăm aţă din România,etc. Să nu mai vorbesc de trasportatori, în condiţiile în care, anual, de la Textila pleacă  200-250 de tiruri de marfă, şi transportatorii sunt români. Pentru Textila lucrează mulţi oameni” a spus Vlastimir Isakovic.

Moş Crăciun vine la angajaţii Textila Oltul

Societatea Textila Oltul din Sfântu Gheorghe se numără printre puţinele firme cu capital privat care, în prag de sărbători, oferă prime angajaţilor dar şi pachete cu dulciuri pentru copiii acestora.  „ La final de an, simţim că  şi angajaţii noştri  trebuie recompensaţi pentru că şi-au dat silinţa (majoritatea, unii nu) pentru realizarea planurilor noastre de producţie” a conchis directorul Textila Oltul SA, Vlastimir Isakovic.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail