Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna a publicat ieri rezultatele simulării  probelor obligatorii ale examenului de bacalaureat, organizată la nivel judeţean, în perioada 10-12 decembrie (a.c.). 

Într-un comunicat de presă emis ieri de ISJ Covasna se arată aceste simulări au fost organizate cu scopul de a măsura nivelul pregătirii elevilor pentru examenul naţional de Bacalaureat, în vederea remedierii acelor carenţe constatate la disciplinele de examen, precum şi cu scopul de a-l pune pe elev în situaţia reală de examen.

„Subiectele, la fiecare disciplină, au fost concepute la nivelul inspectoratului şcolar, după modelele elaborate şi comunicate de MEN, cu un grad mediu de dificultate. În prealabil, au fost elaborate programe speciale de recapitulare a materiei, respectându-se programele speciale ale examenului de Bacalaureat, astfel încât recapitularea materiei să fie eşalonată şi constantă”, se arată în comunicatul de presă emis ieri de ISJ Covasna. Conform sursei citate, în urma rezultatelor obţinute, fiecare unitate de învăţământ are obligaţia de a realiza până astăzi, 20 decembrie, o analiză a rezultatelor şi de a elabora un plan de măsuri în vederea asigurării progresului elevilor în asimilarea materiei pentru examenul de Bacalaureat.

Rezultate mai bune decât la simularea din februarie

Din datele publicate ieri pe site-ul ISJ Covasna reiese că elevii au obţinut rezultate mai bune la simularea organizată luna aceasta, decât la cea care s-a desfăşurat în luna februarie (a.c.).

„Elevii din clasele terminale din acest an şcolar au dovedit un nivel mai bun al cunoştinţelor, decât cel din anul şcolar precedent (…) Din analiza rezultatelor, reiese un progres al elevilor faţă de simularea de anul trecut la limba şi literatura română – 48,9 % anul acesta comparativ cu 38,67 obţinut anul trecut şcolar. La limba şi literatura maghiară procentul de anul acesta este mult mai mare – 60, 4%- faţă de 42, 57% obţinut anul trecut. Şi la matematică s-a înregistrat un procent mai ridicat anul acesta – 19, 56% comparativ cu anul anterior – 11, 91%. La istorie, procentele sunt apropiate, anul acesta fiind cu aproximativ 2 procente mai mult faţă de cel obţinut anul trecut – 76, 34%”, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, la limba şi literatura română, din cei 1702 de elevi înscrişi, 1503 au fost prezenţi şi 735 de elevi au promovat. Nici un elev nu a obţinut nota maximă la această probă.

La limba şi literatura maghiară au participat 1021 de elevi, din totalul de 1079 înscrişi. 613 elevi au promovat, iar 6 dintre aceştia au obţinut nota 10.

Pentru susţinerea probei la matematică s-au înscris 1206 elevi, dintre care unul din promoţiile anterioare. La simularea acestei probe au fost prezenţi 1089 elevi, numărul celor care au promovat fiind 213. Un elev a obţinut nota maximă la această disciplină.

Pentru susţinerea probei la istorie s-au înscris 441 elevi, dintre care au participat 382, fiind promovaţi 298. Trei candidaţi au primit nota 10.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail