Clubul Sportiv Municipal  Sfântu Gheorghe se poate mândri că se află printre primele 10 cluburi sportive din ţară, după rezultatele obţinute de-a lungul acestui an, conform Ministerului Tineretului şi Sportului. Bilanţul întocmit de minister va fi făcut public în martie, anul viitor.

În conferinţa de presă ce a avut loc ieri,  de către conducerea CSM Sfântu Gheorghe, s-au punctat principalele activităţi şi concursuri la care sportivii clubului au participat şi, totodată s-au enumerat premiile obţinute în acest an. Cu acest prilej, directorul CSM, George Carcadia, a adresat mulţumiri tuturor  oamenilor implicaţi direct, cât şi indirect, în obţinerea rezultatelor deosebite din acest an.  Printre cei amintiţi se numără colegii din cadrul clubului, pentru munca depusă,  şi ministrul Nicolae Bănicioiu, care, în prag de sărbători, din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului a alocat suma de 50.000 de lei, către CSM Sfântu Gheorghe, din care a  fost achiziţionat  echipament sportiv pentru  toţi sportivii clubului.

Rezultate foarte bune obţinute de atleţi…

În acest an, sportivii Secţiei de atletism a CSM Sfântu Gheorghe au obţinut rezultate remercabile, prin  3 din cei 4 sportivi ce activează în cadrul acesteia: Cosmin Trofin, Purcea Florin Cristian şi Iulian Ganciu. De la concursurile la care au participat în acest an, atleţii au adus acasă 12 medalii. Chiar dacă au fost situaţii în care atleţii nu au putut participa la competiţii din cauza unor probleme medicale, antrenoarea Révész Katalin are o atitudine pozitivă şi consideră că s-a făcut tot ce s-a putut pentru a obţine rezultate maxime din partea tuturor.

„Ce planuri avem, de fapt, pentru anul 2014 ? (..) Cu Trofin ne pregătim de Mondialele de juniori 1, care se vor organiza în America. O altă provocare, în februarie, dacă va câştiga proba de 800 de metri, va fi participarea  la un concurs ce  se numeşte un meci Belarus-Ucraina şi ţări balcanice organizat pentru juniori 1, care se va desfăşura în Belarus”, a explicat Révész Katalin.

Antrenoarea  îşi pune baza în elevul său şi pentru competiţia de la Tel Aviv, pentru care va trebui să se pregătească temeinic şi să scoată cel mai bun timp la 800 de metri, până pe 26 iunie 2014.

„Despre Purcea şi Ganciu aş putea să spun că sunt nominalizaţi pentru  Campionatul Mondial de sală din Polonia şi bineînţeles, în vară, Campionatul European, care se va desfăşura în Zurich.”, a completat antrenoarea Révész Katalin.

… de gimnaşti…

Emanuel Bădilă, sportivul care se remarcă de câţiva ani la CSM, a adus în anul 2013 cele mai multe medalii la secţia de gimnastică a clubului, prin 3 locuri I la Finala Naţională de Juniori la sol, cal cu mânere şi bară fixă, şi locul II la Campionatul Naţional al Maeştrilor.

Pentru anul care urmează, secţia de gimanstică are în plan o participare la Campionatul European de junior, tot cu Emanuel, şi de asemenea, echipa de juniori 4 va participa la Finala de la Juniori.  În ultimii trei ani, de când au venit  la CSM, gimnaştii s-au antrenat foarte mult, sub îndrumarea lui Liviu Botoș.

… de judokani…

În anul 2013, secţia de arte marţiale condusă de sensei Oltean Petre, a participat la 16 competiţii oficiale, cu un total de 174 de medalii câştigate de cei 35 de sportivi legitimaţi la judo, şi 44 de sportivi la arte marţiale. În acest an,  cele două secţii s-au pregătit  pentru Campionatele Mondiale de ju-jitsu la care au participat 6 sportivi, 3 dintre ei clasându-se printre primii 10.

La judo, sportivii seniori de peste 21 de ani  au obţinut 8 medalii: o medalie de argint şi 7 de bronz, iar sportivii sub 15  au adus în palmaresul CSM  4 medalii de aur, 7 de argint şi  9 de bronz.  Printre cei mai buni sportivi se numără  Păncescu Florin, care se află pe locul 8 în clasamentul sportivilor din judeţul Covasna, urmat de Oprea Cristian, Codreanu Vlad şi Antal Robert la seniori,  de la care se aşteaptă o medalie de la campionatele la care vor participa în  anul care urmează.

„Cu regrete vă anunţ că  Oltean Cristina o să se retragă din competiţie, anul acesta fiind ultimul în care a mai concurat. În ultimii trei ani a adus rezultate bune pentru CSM, anul trecut a obţinut locul III şi  locul I la Naţională, anul acesta a luat o medalie de aur şi titlul de campion naţional la categoria ei şi locul III la demonstrativ”, a spus antrenorul Oltean Petre.

Surprize pentru anul 2014

Pe lângă determinarea de a avea un an mai productiv din punct de vedere al premiilor, conducerea CSM Sfântu Gheorghe speră la o nouă „achiziţie” de valoare, în anul ce vine. Chiar dacă nu a vrut să dezvăluie numele sportivului mult aşteptat, directorul Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, George Carcadia, a spus: „Înainte se făceau transferuri către Steaua, către Dinamo, dar, se pare că acum aducem noi de la Steaua şi poate şi de la Constanţa. Văd că se vorbeşte frumos de CSM, este o muncă depusă de domnii profesori şi e bine că sportivii vor să vină la CSM Sfântu Gheorghe. Porţile sunt deschise pentru toţi sportivii de performanţă.”

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail