După trei ani de zile în care  circulaţia pe podul ce face legătura dintre localitatea Aita Mare şi Apaţa a reprezentat o adevărată aventură pentru toţi cei care l-au traversat, datorită gradului avansat de degradare, la sfârşitul săptămânii trecute acesta a fost închis circulaţiei rutiere.

Administratorului public al judeţului Covasna, Kovács Ödön a declarat că pentru a impiedica circulaţia camioanelor şi a maşinilor agricole pe podul deteriorat, „a fost nevoie de aplicarea unei măsuri drastice”, respectiv de ampalsare a unor blocuri care să împiedice accesul pe pod, fiind  lăsat un spaţiu de câte un metru pentru circulaţia pietonală.  „Această măsură de închidere a circulaţiei rutiere pe pod este o măsură de constrângere care va face dificilă viaţa de zi cu zi a localnicilor, însă folosirea în continuare a podului ar putea duce la consecinţe imprevizibile, iar autorităţile locale nu-şi pot permite să aştepte până când utilizarea zilnică a podului va duce la pierderi de vieţi omeneşti” a declarat administratorului public al judeţului Covasna,  Kovács Ödön.

 Acesta a menţionat că  proiectul pentru reconstrucţia podului este comandat, iar după ce acesta va pus la dispoziţie, în cursul aceste săptămâni, va fi elaborată  documentaţia de achiziţii publice a lucrărilor de construcţie a podului. Potrivit lui Kovács Ödön, durata de execuţiee a  lucrărilor este de aproximativ doi ani.

***

Podul  ce are o lungime de 107 metri a fost construit din lemn,  în urmă cu 60 de ani,  iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare. Luarea măsurii de închidere a circulaţiei a fost strict necesară, deoarece traficul pe pod nu s-a redus nici în ciuda gravităţii situaţiei. Colaboratorii Secţiei Drumuri Naţionale Covasna au încercat de mai multe ori să închidă podul pentru circulaţia rutieră, amplasând indicatoare şi bariere, dar acestea au fost sustrase de către persoane necunoscute.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail