Cei cinci elevi care au câştigat câte o „Bursă Sfântu Gheorghe” anul acesta, vor fi recompensaţi cu suma de 3000 de lei pentru rezultatele deosebite acumulate de-a lungul celor 4 ani de liceu, în cadrul unei festivităţi de premiere ce va avea loc astăzi,  în deschiderea şedinţei de la Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Programul „Bursele Sfântu Gheorghe” a fost iniţiat în anul 2009 de către consilierul local Mădălin Guruianu,  şi s-a bucurat în fiecare an de succesul scontat.  Pentru  bursele  acordate în acest an  s-au înscris 21 de elevi de la cinci licee din oraş, din care au fost selectaţi cinci elevi cu cele mai bune dosare de înscriere, în baza punctajului obţinut.

Consilierul PNL Mădălin Guruianu şi-a arătat mulţumirea faţă de acest program şi îi felicită pe elevii implicaţi atât pentru participare cât şi pentru câştigarea  uneia dintre cele cinci burse puse la bătaie. „Sunt convins că este unul dintre proiectele cu impact deosebit în viaţa tinerilor, nu  neapărat pentru că  primesc bani, şi cred că este o sumă semnificativă, dar cred că îi face să viseze şi să simtă o apreciere din partea unui oraş care vrea, doreşte şi cred că face, nu suficiente, dar destul de multe lucruri sau mai multe decât alte oraşe, pentru tinerii săi deosebiţi. Îi felicit pe toţi, îi felicit de asemena şi pe toţi ceilalţi care au aplicat, peste 20 şi în acest an.”

Totuşi, și ceilalţi şase elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” care au obţinut rezultate deosebite de-a lungul celor 4 ani de liceu, dar care nu au câştigat nicio bursă anul acesta,  vor fi recompensaţi de către conducerea CNMV: „Împreună  cu colega mea de consiliu local, de partid şi de Consiliu de Administraţie  a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, doamna Marilena Profiroiu,  am luat decizia de a oferi premii în bani celorlalţi şase tineri de la CNMV care nu au reuşit să primească „Bursa Sfântu Gheorghe”. Îl felicităm pe Trofin Cosmin, premiantul de la „Mihai Viteazul” din acest an, dar considerăm că celelalte şase dosare foarte fain construite şi foarte aproape de a primi burse, merită din plin recunoaşterea noastră. Sigur că sumele nu vor fi comparabile cu cea primită de cei 5 premianţi, dar până în Crăciun, mai exact săptămâna viitoare,  vor ajunge la ei nişte sume şi aprecierea noastră pentru munca depusă şi pentru faptul că se implică şi că au rezultate atât de bune la învăţătură, dar şi în acţiunile de voluntariat”, a declarat Mădălin Guruianu.

Scopul „Burselor Sfântu Gheorghe” este acela de a recompensa tinerii cu rezultate deosebite atât şcolare cât şi sociale, fiind premiaţi cei care se implică în activităţi extracuriculare, care participă şi câştigă olimpiade şi care îşi dedică viaţa şcolară excelării şi dezvoltării personale şi intelectuale. „După cum ştiţi „Bursele Sfântu Gheorghe”  îi premiază nu doar pe cei care învaţă foarte bine, de altfel Cosmin Trofin, premiantul de anul acesta de la CNMV este un exemplu; el este un sportiv deosebit pe care îl are oraşul acesta şi,  iată că aceste performanţe pe care le-a adunat în anii de liceu l-au făcut să fie câştigătorul din acest an,  şi nu are nişte olimpiade aşa cum au alţi colegi premianţi de-ai lui. Mă bucur încă o dată de semnalul pe care îl dă acest gen de burse şi sunt convins că la ele nu se mai poate renunţa. Cred că, în timp, aceste burse pot deveni  un brand al oraşului Sfântu Gheorghe” , a completat consilierul local Mădălin Guruianu.

Dan Maricela

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail