Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) organizează şi anul acesta un ateliere de creaţie pentru copii, în cadrul căruia cei mici pot crea decoraţiuni pentru bradul de Crăciun. Atelierele care au început de marţi, se vor derula până în data de 20 decembrie în intervalul orar 9:00 – 16:00,  şi îi aşteaptă atât pe copii cât şi pe părinţi sau bunici, pentru o oră de creativitate intensivă.

Participarea la atelier este de 3 lei de persoană, iar toate ornamentele care se confecţionează în decursul orei se iau acasă de către participanţi.

Sâmbătă, pe data de 14 decembrie, va fi o oră de atelier pentru părinţii cu copii care nu pot ajunge în decursul săptămânii, între orele 10:00 – 11:30, iar atelierul din intervalul orar 12:00 – 13:30 este rezervat unui grup de atelier special, pentru copii cu autism şi sindromul Down, în colaborare cu Asociaţia Profamilia Suport, un grup de suport pentru părinţii copiilor cu dizabilităţi.

Din cauza spaţiului limitat, numărul maxim de participanţi este de 20 de persoane, însă e  bine de ştiut  că nu există număr minim de participare, astfel că,  dacă au făcut programare doar două, trei persoane, acestea vor avea şansa de a crea o decoraţiune.

Pentru participare trebuie făcută o programare în prealabil la numărul de telefon: 0267 – 314139,  pentru a nu se suprapune grupele şi pentru ca acestea să fie organizate  pe vârstă  şi nivel de dificultate.

“Încercăm să promovăm tot felul de activităţi educativ-creative astfel încât să dezvoltăm simţul artistic şi cel estetic al participantului. În acelaşi timp dorim să creăm activităţi care să solicite cât mai mult creativitatea şi lucrul manual care nu prea se mai practică în şcoli, ca pe vremuri. Încercăm să facem faţă provocărilor societăţii noastre super tehnologizate şi încercăm să le reamintim participanţilor de tradiţii, dar fără a exclude noutatea şi caracteristicile societăţii în care trăim”, a declarat Andrea Chiricescu,  reprezentant PR al MNCR.

D. M.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail