În timpul efectuării serviciului de monitorizare al traficului rutier pe raza municipiului Tg Secuiesc, în cursul zilei de sîmbătă, poliţiştii Biroului  Rutier au oprit, din cauza depăşirii limitei legale de viteză în localitate, un autoturism condus de către numitul J.T. din Catalina.

Având în vedere faptul că susnumitul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică noaptea,  în jurul orelor  03.30, poliţişti din cadrul  Postului de Poliţie Comunal Cernat, în timpul efectuării serviciului de supraveghere a traficului rutier pe raza comunei, au oprit în vederea controlului un autoturism condus de către numitul B.C. din Braşov. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au  fost conduşi  la Spitalul Mun. Tg. Secuiesc unde li s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cele două cauze cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută. şi pedepsită de art.87 alin. 1 din OUG 195/2002 R.

IPJ Covasna

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail