Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe va organiza la sfârşitul acestei săptămâni prima ediţie a „Întâlnirii tinerilor teatrologi din România”, propunându-şi să analizeze stadiul teatrului contemporan şi perspectivele criticii de specialitate.

La acest forum vor participa studenţi la teatrologie, precum şi profesori de la universităţi din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Târgu Mureş, printre aceştia din urmă numărându-se Marian Popescu, Miruna Runcan, Carmen Stanciu şi Bodi Otto.
Conducerea TAM a declarat că acest proiect se doreşte a fi, înainte de toate, un bun prilej de întâlnire şi cunoaştere reciprocă a şcolilor de teatru, cu specificul şi particularităţile fiecăreia dintre ele, dar şi a studenţilor şi profesorilor, într-un „exerciţiu de empatie şi solidaritate de care teatrul românesc are astăzi nevoie”.
„Am considerat important să organizăm acest colocviu pentru vizibilitatea teatrului contemporan, dar şi pentru a vedea termenii în care tinerii teatrologi, viitorii critici, vorbesc despre teatru. Vom vorbi despre şcoala românească de teatrologie, despre rolul teatrologului, vor fi schimburi de idei şi opinii (…) E prima întâlnire de acest fel şi dorim să continuăm, vrem ca municipiul Sfântu Gheorghe să devină un pol teatral de referinţă”, a declarat ieri, pentru AGERPRES, directorul TAM, Dan Ţopa.
Întâlnirea va avea loc în perioada 22-24 noiembrie, iar, pe lângă ateliere de lucru, vor avea loc şi spectacole de teatru şi lansări de cărţi şi publicaţii de specialitate. Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail