După cum aţi aflat deja, la Colegiul Naţional „ Mihai Viteazul” (CNMV)  se desfăşoară, în săptămâna 11-15 noiembrie, o serie de activităţi în cadrul proiectului internaţional „Săptămâna educaţiei globale”. Astfel, în cursul zilei de ieri  a avut loc un concurs cu elevii claselor a V-a, coordonat de profesorii diriginţi LilianaGrosar, Şerban Gerda, MihaelaVulpe şi Iuliana Voicu. Tema concursului a fost „Cum ne asigurăm viitorul” şi a constat într-o serie de întrebări referitoare la ce pot face aceşti copii în vederea asigurării unui stil de viaţă sustenabil, pentru viitorul lor dar şi al generaţiilor viitoare.

Deasemenea, astăzi va fi organizată o expoziţie cu obiecte confecţionate de elevii de gimnaziu din materiale reciclabile, obiecte destinate uzului zilnic sau de decor. Activitatea sa va derula sub denumirea „Go for a sustainable lifestyle”, având ca logo „Refoloseşte, reciclează, redu!”.

Scopul acestor proiecte este acela de a mări gradul de conştientizare în rândul generaţiei tinere a problemelor mediului, a nevoii de a conserva resursele naturale ale planetei,  în vederea schimbării atitudinii faţă de viitorul nostru, al tuturor.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail