Preşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja consideră păgubos” referendumul pe care Consiliul Judeţean îl va organiza pe data de 8 decembrie, apreciind că se vor cheltui inutil 300.000 de lei pentru consultarea cetăţenilor cu privire la oportunitatea formării unei regiuni compuse din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Rezultatul referendumului este previzibil, prin urmare se cheltuiesc bani publici pentru un rezultat pe care îl ştim încă de pe acum, având în vedere că majoritatea locuitorilor judeţului Covasna sunt maghiari. Nu mă pot opune unui astfel de referendum, e un drept civil, dar părerea mea e că tot spre o regiune etnică se tinde”, a spus joi Marius Obreja, într-o conferinţă de presă.

Acesta a reiterat ideea că locul judeţului Covasna este într-o regiune comună cu Braşovul, care este un puternic pol de dezvoltare economică şi va acţiona ca un ‘magnet’ pentru vecinii săi.

PDL Covasna a condamnat, de asemenea, public faptul că autorităţile judeţene ‘irosesc bani publici’ pentru organizarea acestui referendum.

Prim-vicepreşedintele PDL Covasna, Liviu Comăneci a declarat, în urmă cu o zi, într-o conferinţă de presă, că judeţele Covasna şi Harghita se numără printre cele mai sărace din ţară şi nu se pot susţine singure, prin urmare soluţia ar fi formarea unei regiuni împreună cu Braşov.

În schimb, senatorul UDMR Covasna, Klarik Laszlo consideră că apropierea de Braşov va avea un efect de deşertificare” pentru zonele din proximitate, pentru că acest pol va atrage în continuare majoritatea investitorilor şi fondurilor europene de dezvoltare, idee susţinută şi de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Un proiect de hotărâre similar a fost respins ieri, în plen, de Consiliul Judeţean Mureş

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail